Lasten Lumipäivien ensimmäisillä viikoilla liikutettiin tuhatta lasta

Kiertueen ensimmäinen viikko starttasi ja suuntasin kiertueautolla kohti Nivalaa, lumen toivossa. Matkalla kävin tietysti hakemassa matkakumppanini Tuiskun, joka oli vierailulla Orivedellä. Päästyämme Nivalan Pyssymäkeen meitä odotti Nivalan Urheilijoiden tiimi, joka pyöritti seurakoordinaattorin voimin Lumipäiviä loistavasti oikuttelevasta säästä huolimatta.  Lunta ei ollut liikaa ja vettä satoi urakalla, kovasta tuulesta puhumattakaan. Hymy ei hyytynyt ja iloisin mielin saatiin liikutettua noin 500 lasta. Keskiviikkona jouduttiin lennossa muokkaamaan ohjelmaa, mutta onneksi meillä oli iloinen Tuisku, joka taitaa myös aamujumpat tarvittaessa.

Iltatapahtumassa tiistai-iltana oli mahdollisuus kokeilla ekoasetta, AngryBirds -ritsaa ja lumikenkäilyä. Myös nuotiossa oli tulet luomassa tunnelmaa. Seuran yhteyshenkilö kertoi, että osa oli ihan vieraita kasvoja, eli saivat paikan päälle myös uusia innokkaita perheitä. Vesisateesta huolimatta tunnelma pysyi ylhäällä ja lapset viihtyivät, mikä on pääasia. Talkoolaistenkaan hymy ei hyytynyt vaikka vaatteet kastuivat. Loppupalaverissa todettiin, että hyvin meni!

Itselläni oli takaisin tullessa auto täynnä märkiä kiertuetavaroita ja meillä menikin Tuiskun kanssa loppuviikko tavaroita kuivatellessa. Sää ei menoa haitannut, toi vain vähän pieniä haasteita. Harmillisesti emme päässet tänä vuonna Kiuruvedelle, mutta ehkä ensi vuonna uudella yrityksellä. Peruutukset tehdään korkealla kynnyksellä ja suuren pohdinnan jälkeen. Mikäli turvallisia lumiliikunnan olosuhteita ei voida taata, on tapahtumat valitettavasti peruttava.

Tällä viikolla päästiin taas Tuiskun kanssa matkaan, kun kiertueauton nokka lähti kohti Närpiötä. Lähdettiin etsimään lunta ja löydettiin Närpiön Vargbergetin ulkoilualueelta tykkilumilatu ja saatiin tapahtuma pystyyn. Närpiöstä löytyi noin 500 innokasta ja iloista lasta. Kraft Skidorin talkooväki oli aktiivista, aikuiset ja lapset olivat innoissaan ja kutsuivat Tuiskun kertaheitolla ensi vuodeksi uudestaan kylään. Intoa ja iloa riitti, fiilis oli riemukas! Tapahtuma alueen rastipisteet saatiin loistavasti pienillä muokkauksilla tykkilumiladun varteen ja lapset pääsivät temppuilemaan suksilla. Itatapahtumassa perheitä oli noin 20, ja saatiin uusia ihmisiä lajin pariin.

Loppuviikoksi lähdimme Tuiskun kanssa kuivattelemaan kiertuetavaroita Tampereen Lumipäivien peruunnuttua. Tämäkin viikko sujui hyvin. Päästiin tavoitteeseen, löydettiin Närpiöstä liikunnan riemu ja ilo.