Vauhti kiihtyy Lasten Lumipäivillä – ensi viikolla vuorossa Kerava, Orivesi ja Hausjärvi

Lasten Lumipäivien kiertue rantautuu tulevalla viikolla kolmelle eri paikkakunnalle, kun tapahtumia on Keravalla, Hausjärvellä sekä tammikuulta siirtynyt perhetapahtuma Orivedellä. Porvoo ja Tammisaari joutuvat valitettavasti perumaan tapahtuman sääolojen takia.

Etelä-Suomessa on tällä viikolla pakastunut sää, mikä on iloinen uutinen Keravalle. Siellä vietetään Lasten Lumipäiviä 10.-11.2. Maanantai-iltana kello 17:30-19:30 Keinukallion urheilupuistossa järjestetään koko perheen iltarieha. Keravan urheilijoiden Tuomas Turunen kokee, että Lasten Lumipäivät on tärkeä osa seuran nuorisohiihdon kokonaisuutta.

”Keravan Urheilijat panostaa nuorisohiihtoon ja Lasten Lumipäivät on tärkeä osa tuota kokonaisuutta yhdessä lasten hiihtokoulun ja kilpailuiden kanssa. Olosuhteet ovat olleet hyvin heikot Etelä-Suomessa. On kuitenkin hienoa, että tykkilumella on jälleen saatu hiihto-olosuhteet kuntoon, joka mahdollistaa myös Lumipäivien järjestämisen,” Turunen kertoo.

Hausjärvellä vietetään perhepäivää lauantaina 15.2. Juhlatalolla temppuillaan suksilla kello 11:00-14:00. Lasten Lumipäivät on nyt ensimmäistä kertaa Hausjärvellä ja odotukset ovat korkealla.

”Toivotaan, että saadaan runsaasti perheitä paikalle, ja että saataisiin järjestettyä heille kiva päivä. Tapahtumassa on luvassa ampumahiihto-, mäkihyppy-, skicross- ja lumipelirastit sekä bonuksena sisäliikuntarasti. Lapset pääsevät kokeilemaan muun muassa ekoaseita ja mäkihyppyä. Hausjärven urheilijoiden juniorihiihtotoiminta on ollut pitkään tauolla, mutta nyt se saatiin taas käyntiin. Lumipäivät on seuralle tapa markkinoida toimintaa, levittää lumilajien ilosanomaa ja saada mukaan toimintaan lisää innokkaita nuoria hiihtäjiä,” kertoo Hausjärven tapahtumavastaava Henna Pokkinen. 

Tammikuun alusta siirrettyä Oriveden perhepäivää päästään viettämään 16.2. kello 14:00-16:30. Alunperin huonon lumitilanteen takia siirretty tapahtuma toimii samalla Oriveden hiihtomaan avajaisina. Nyt Pirkanmaalle on tullut lunta, ja tapahtuma päästään toteuttamaan hyvissä olosuhteissa. Kävijöitä Lasten Lumipäivien perhetapahtumaan odotetaan jopa 400-500.

Tapahtumavastaava Jenni Hämäläinen odottaa jo innolla tulevaa tapahtumaa.

”Meillä on täällä Orivedellä viime vuonna valmistunut Hiihtomaa käytössämme ja on mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa mukaan Lasten Lumipäivien kiertueelle. Samalla saamme myös esitellä tämän upean Hiihtomaan. Hiihtomaa soveltuu vallan mainiosti juuri Lumipäivien tapahtuma-alueeksi isoine kenttäalueineen ja mäkineen. Loppusyksystä saimme myös valaistuksen Hiihtomaahan, joten tänä talvena sen käyttö onnistuu myös iltaisin pimeällä.”

Oriveden Lasten Lumipäivillä on mukana monta toimijaa, jotka mahdollistavat isomman tapahtuman järjestämisen pienellä paikkakunnalla.

”Oriveden ponnistuksen hiihtojaosto järjestää lauantain 15.2. aikana suksien voitelua ja -huoltoa. Lisäksi Oriveden kaupunki on järjestänyt bussikuljetuksen Oriveden keskustasta hiihtomaahan, ja toivomme, että myös lähikunnista ihmiset innostuisivat lähtemään mukaan tapahtumaan ja tutustumaan upeaan hiihtomaahamme ja muutenkin mahtavaan hiihtoreitistöön, jossa hiihdetään luonnonlumella. Mukana tapahtumassa on esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliitto, joka järjestävää perheen pienimmille lapsille rastipisteen, jossa voi liikkua kengät jalassa ja Pohjalan Wanhan pajan ylläpitämä kahvio. Lisäksi mukana myös eri tahoja talkoohommissa,” Hämäläinen kertaa.

Tammisaaren 10.-12.2. sekä Porvoon 12.-14.2. järjestettävät tapahtumat on jouduttu valitettavasti perumaan sääolosuhteiden vuoksi. 

Lasten Lumipäivät, vko 7

10.-11.2. Kerava 

15.2. Hausjärvi

16.2. Orivesi

Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri