Siilinjärven ja Jyväskylän Lasten Lumipäivillä pakkassää kruunasi tapahtumat

Siilinjärven ja Jyväskylän tapahtumissa aurinko paistoi, pakkasta oli kymmenen asteen molemmin puolin ja lumi kimmelsi, eli nautimme täydellisestä talvisäästä. Pakkanen yllätti osan lapsista, mutta sisätiloja, mihin pääsi lämmittelemään löytyi molemmilta paikkakunnilta, ja tietysti pakkassäällä maistuivat Atrian kuumat kisamakkarat.

Ensimmäisenä huristeltiin Tuiskun kanssa Europcarin hienolla kiertueautolla Siilinjärvelle Kuilun montulle, johon talvi oli saapunut juuri sopivasti. Innokkaita talkoolaisia löytyi Kuopion Savonian ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä muutamia seurojen edustaja. Lapsia liikkui Kuilun montulla noin 500 kahden päivän aikana. Mäki oli varmasti suosituin kohde, eikä ihmekään, kun paikallisen SiiPon oma mäkipoika oli näyttämässä mallia. Siilinjärvellä kaikki rastit toimivat ja iltatapahtumassa kiertueauton liukuritkin saivat kyytiä, kun niillä käytiin testaamassa mäkimontun vauhteja. Illalla seuran puuhanainen Niina Meis oli tyytyväinen kun tapahtumaan ilmestyi uusiakin kasvoja, omien mäki- ja hiihtojunioreiden lisäksi. Päivisin kun jututin punaposkisia oppilaita niin sain paljon positiivisia kommentteja.

Jyväskylän iltatapahtuma toteutui yhteistyössä Laajiksen, Ski Jyväskylän ja Jyväskylän Hiihtoseuran mäkijaoston kanssa. Hulinaa riitti ja Laajiksen lastenmaan täytti innokkaat perheet. Perheen pienempien kasvot loistivat, kun he näkivät Tuiskun. Päivätapahtumissa alakouluikäisiä lapsia liikkui molempina päivinä yli 200, tapahtuma oli täyteen buukattu. Yhteistyökumppanimme Skyddan pelialueella oli loistopelejä; riemun kiljadukset kuuluivat pitkälle. Osa kertoi, että laittaa suksia ensimmäistä kertaa jalkaa tänä talvena, ja voi sitä ilon ja vauhdin hurmaa. Monia itsensä ylityksiäkin nähtiin tapahtuman aikana. Päästiin tavoitteeseen, lapset tykkäsivät, ja saatiin punaa poskiin ja hymyä huuliin. Tästä on hyvä taas jatkaa kohti uutta viikkoa.