Lasten Lumipäivien kiertuekalenteri on valmis – Lumilajit Liikuttavat koululaisia 24 paikkakunnalla

Suomen Hiihtoliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen Lasten Lumipäivät -kiertue on lähtölaukausta vaille valmiina. Menneinä talvina suuren suosion saavuttanut kiertue tulee liikuttamaan lapsia ja aikuisia lumilajien parissa tammikuusta maaliskuun loppuun eri puolilla Suomea. Varaslähtö otetaan GoExpo Winter -tapahtumassa marraskuussa.

Ilmoittautuneita järjestäjiä Lasten Lumipäivien kiertueelle on jo 24 paikkakunnalla. Syksyn aikana kiertue vahvistuu mahdollisesti vielä muutamalla järjestäjällä. Kiertueella on mukana sekä uusia että jo vuosia mukana olleita paikkakuntia ja seuroja Tammisaaresta Taivalkoskelle. Osallistujia oli viime vuonna noin 14 000. Kiertueen koululaistapahtumiin ilmoittaudutaan ennakkoon, mutta ilta- ja perhetapahtumiin ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen avataan kouluille viimeistään lokakuussa viikolla 43.

Lasten Lumipäivät koostuvat päiväsaikaan alakoululaisille järjestettävästä tapahtumasta sekä iltariehasta, joka on avoin koko perheelle. Tapahtumassa on erilaisia aktiviteettirasteja, joissa lapset ja nuoret pääsevät testaamaan omia taitojaan hauskalla ja innostavalla tavalla pientä haastetta unohtamatta.

”Lasten Lumipäivät on erinomainen kokonaisuus, joka toteuttaa strategisia tavoitteitamme oikealla tavalla. Haluamme tarjota seuroille sekä toiminnan työkaluja että lapsia houkuttelevan ja lajeihin koukuttavan kokonaisuuden. Innostavaa oppimista, suksitemppuilua ja uudenlaista hiihtolajien oppia on takuuvarmasti luvassa kevään aikana Lasten Lumipäivillä”, iloitsee tuore Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Lumipäivien tarkoituksena on innostaa lapsia liikkumaan ja löytämään uusia haasteita lumilajien parista. Myös opettajille Lumipäivät tarjoavat paljon ideoita hiihtotuntien järjestämiseen; hiihtäminen voi olla muutakin kuin tasatyöntöä jonossa! Myös seuroille Lasten Lumipäivät antavat rakennuspalikoita hiihtokouluihin.

Tänä vuonna osallistuvat seurat saavatkin käyttöönsä Tuiskun Lumilajikoulu -tuotteen, joka koostuu neljästä 1,5 tunnin harjoittelukerrasta. Tätä kautta myös Lasten Lumipäivillä innostuneet uudet tulokkaat saavat mahdollisuuden tutustua hiihtoon, mäkihyppyyn sekä ampumahiihtoon matalankynnyksen harjoituksissa.

Lumilajit Liikuttavat -projektikoordinaattori ja Hiihtoliiton seuratoiminnan kehittäjä Sandra Sirén odottaa innolla jo viidettä kertaa järjestettävää Lasten Lumipäivien -kiertuetta.

”Odotan innolla alkavaa kiertuekautta. Liikutamme lapsia lumella valtakunnallisella kiertueella jo seitsemättä vuotta ja Lasten Lumipäivien muodossakin viidennen kerran. Tänä vuonna panostamme iltatapahtumiin ja suunnittelemme niihin järjestävien seurojen kanssa yhdessä innostavaa lisäohjelmaa. Seurat saavat tänä vuonna käyttöönsä myös muuta käytännön työtä helpottavaa materiaalia, jonka avulla he voivat aloittaa muun muassa tapahtumaa seuraavalla viikolla matalankynnyksen lumilajikoulun.”

Lasten Lumipäiviin voi tulla tutustumaan jo etukäteen Hiihtoliiton pisteellä GoExpo Winter -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Lokakuun alussa kiertuekoordinaattorina aloittaa Hanna Vilhunen, joka vastaa kokonaisuudessaan kiertueen koordinoinnista. Lasten Lumipäivien yhteistyökumppanit Atria, Europcar ja Audi mahdollistavat yli 50 tapahtumapäivää.

Kauden 2019-2020 kiertuekalenteri