Vantaalla nautittiin poikkeuksellisen mahtavista lumiolosuhteista

Jokainen on varmasti kuullut tarpeeksi hehkutusta lumisesta talvesta, mutta rehellisesti sanottuna sille on paikkansa – ainakin Etelä-Suomen kohdalla. Vantaalla nautittiin molempina päivinä hienoista lumiolosuhteista, mutta erityisesti toisen päivän pakkassää synnytti Hakunilan urheilupuistosta lumiparatiisin. Hienot kelit heijastuivat oppilaiden ja ohjaajien hymyileville kasvoille.

Kahden päivän aikana vajaa 300 oppilasta pääsi fiilistelemään eri lumilajeja. Monet oppilaista kertoivat kokeilevansa hiihtoa ensimmäistä kertaa. Sopiikin siis toivoa, että ensimmäiset hiihtokokemukset tulivat tulevaisuuden kannalta juuri oikeassa paikassa. Ainakin muutamat oppilaat hämmästelivät äänekkäästi tapahtuma-alueen kokoa myönteiseen sävyyn. Osa opettajista kertoi minulle, että osa heidän oppilaistaan olisi viihtynyt alueella huomattavasti pidempäänkin.

Pieniä vastoinkäymisiäkin nähtiin: Lumipäivien ilmalla täytettävä riemukaari ei noussut missään vaiheessa pienen viheliäisen reiän takia. Tapahtuma oli myös alun perin suunniteltu kolmepäiväiseksi, mutta lopulta se järjestettiin  kaksipäiväisenä harmillisten peruuntumisten vuoksi. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan jääneet harmittamaan, vaan kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä, että tapahtuma saatiin vietyä hienosti maaliin näin poikkeusaikana.

Vantaan Hiihtoseura järjesti kertakaikkisen hienot Lasten Lumipäivät. Siitä hyvästä meidän tulee kumartaa mahtaville talkoolaisille, joiden joukossa oli niin nuoria kuin kokeneempiakin.  Innokkaat rastipisteiden vetäjät Sotungin lukiosta tekivät tapahtumapäivästä monelle oppilaalle varmasti mieluisan. Vantaan Hiihtoseuran kokenut kaarti piti huolen siitä, että jokaisen sukset luistivat ja kenelläkään ei ollut nälkä tapahtuman aikana. Tapahtumavastaava Satu Kalajainen piti tapahtuman hienosti kasassa.