Viikolla 8 nautittiin pitkän pakkasjakson loppumetreistä – Keuruulla ja Valkeakoskella vietettiin ikimuistoiset Lumipäivät

Molemmat tapahtumat järjestettiin alkuviikosta, jolloin pakkaslukemat olivat vielä hyvällä – tai jopa rapsakalla – tasolla. Koska kiertuekoordinaattorilla ei ollut ajankääntäjää matkassaan, pystyi hän vierailemaan vain toisella paikkakunnalla, tapahtumien ollessa päällekkäisinä päivinä. Onneksi Keuruulle oli lähetetty taidokas kirjeenvaihtaja, joka osasi kertoa meille tapahtuman kulusta.

Keuruulla nautittiin Lumipäivistä kahtena aamupäivänä ja yhtenä iltana. Toinen tapahtumavastaava Keuruun kaupungin liikkuva varhaiskasvatus -koordinaattori Tino Kohonen hehkui tapahtuman jälkeen.

”Lasten lumipäivät oli kerrassaan hienot tapahtuma näin ensikertalaiselle. Lapset olivat innoissaan saadessaan kokeilla erilaisia talvilajeja, kuten muun muassa mäkihyppyä ja suksicrossia. Hyppyrin keulalta muutamat koittivat V-tyyliäkin ilmalennon aikana, vaikka hiukan kiire meinasi tulla lyhyen ilmalennon aikana. Pääasia, että lapsilla oli hauskaa ja kenties jotkut intoutuvat rakentamaan omia hyppyreitä vielä talven aikana.”

Kohonen jatkoi tapahtumakertomustaan innoissaan.

”Oli hienoa kokea lasten onnistumisen riemua paikanpäällä, kun ponnistukset mäessä ylittivät k-pisteen tai kun suksicrossissa tiukka kurvi viiletettiin vauhdilla. Näistä hetkistä jää unohtumattoman lämpimät muistot monille lapsille. Toivottavasti kiertue toteutetaan myös ensi vuonna, ja kenties iltatilaisuus vielä isommin!”

Kuten juuri tuli ilmi, Keuruulla järjestettiin myös ulkoiluiltama, jossa noin 60 lasta pääsi nauttimaan rastipisteistä porrastetusti ja turvallisesti.

”Seuran järjestämässä ulkoiluillassa oli sopivasti vierailijoita. Rastipisteet saatiin hyötykäyttöön näin illastakin!”

Tapahtumaan osallistunut 4-vuotias hiihtotaituri tiivisti Keuruun tapahtuman annin: ”Olipas hyvät bileet!”

Valkeakoskella nähtiin vauhdikas tiistai-iltapäivä. Satapäinen oppilasjoukko pääsi temmeltämään rastipisteillä, ja hiihdon riemu välittyi pitkälle. Tapahtuma-aika koettiin yksinkertaisesti liian lyhyeksi, sillä rastipistevaihdokset tulivat monelle hurjapäälle liian nopeasti.  Into jäi leijumaan Korkeakankaan hiihtokeskuksen maastoon. Ehkä tämä leijuva into tarttuu paikallisiin hiihtäjiin ja vauhdittaa tämänhetkistä hiihtobuumia entisestään. Toivottavasti ylipursuava innokkuus jättää jälkensä myös ensi vuodelle. Valkeakosken Hakan tapahtumavastaava Ahti Vuorinen oli tyytyväinen tapahtuman antiin.

”Tällaisilla tapahtumilla on merkitystä lasten ulkona liikkumiseen. Toivottavasti tällä olisi vaikutusta myös hiihtokoulun oppilasmääriin ja sitä kautta hiihdon harrastajamääriin.”

Kaiken kaikkiaan Valkeakosken tapahtuma oli todella onnistunut ja paikallinen tapahtumatiimi hoiti hommansa todella mallikkaasti.

Kiitos vielä valtavasti molemmille järjestäjätahoille ja osallistujille! Ensi viikko vedetään rauhassa happea ja nautitaan MM-kisojen kotikatsomotunnelmasta.